Gyülekezetünk

Erős(en) vár a mi Istenünk! – evangélikus köszönésünk átiratával fogadjuk a templomkertbe belépőket a Budafoki Evangélikus Gyülekezetben, utalva Jézusnak – a templom oltárán is olvasható – hívására: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Mt 11,28)

A valóban vár-szerű, Sándy Gyula tervei alapján készült templom épületébe várunk mindenkit, aki szeretne kilépni a hétköznapok rohanásából. A Budafok központjában található gyülekezeti központ nyitott a piaci vásárlásból, a játszótéri kalandokból, a rendelőintézetből belépők felé, akik lelki csendességre, Istennel töltött időre vágynak. Az istentiszteleteken túl többek közt bibliaórákat, ifjúságnak és gyermekeknek szóló alkalmakat, Baba-mama kört, Női és Férfikört tartunk.

Szeretünk itt lenni, mert érezzük azt, hogy itt Isten közelében lehetünk. Isten vár bennünket! Ugyanakkor mi nem csak arra várunk arra, hogy hozzánk jöjjenek, hanem igyekszünk kilépni a templomkapun, elvinni a Jézus Krisztusról szóló örömhírt mindenkihez. 1921-ben azt a nevet kapta a gyülekezet, hogy „Missziós Egyházközség”. Bár a név módosult, de a misszió továbbra is központi helyet foglal el közösségünk életében. Igyekszünk aktívan jelen lenni Budafok, Budatétény, Nagytétény, Albertfalva és Kelenvölgy életében, hiszen ezek a településrészek tartoznak hozzánk. Ott vagyunk az iskolákban, a Budafoki Pezsgő- és borfesztiválon, a kerületrész rendezvényein, de aktívak is vagyunk többek közt, immár 25 éve szervezzük a Magyar Istenes Versek Szavalóversenyt az általános iskolásoknak.

Nyitottak vagyunk az ökumenikus kapcsolatokra, az ökumenikus imahéten túl is odafigyelünk egymásra, vannak közös szolgálataink, látogatjuk egymás alkalmait.

Petrovics Pál templomépítő lelkészünk 1925-ben Erdélyből, Hosszúfalu-Fűrészmezőről érkezett hozzánk. 2012-ben felvettük a kapcsolatot az ottani magyar evangélikus hívekkel, azóta testvérként hordozzuk egymást.

Ezek vagyunk mi, budafoki evangélikusok, és büszkén hirdetjük: Erős(en) vár a mi Istenünk!