2020. március 12. – Vírusos idők

Kedves Testvérek!

Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. 2Tim1,7

A tegnapi napon a Kormány kihirdette a vészhelyzetet a Koronavírus járvány miatt.

A fenti ige tükrében a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa nyilatkozatot adott ki az istentiszteletekkel kapcsolatban.
Ennek fényében a következőkről tájékoztatjuk gyülekezetünk tagjait:

Istentiszteleteinket a szokott rend szerint tartjuk. Az úrvacsorával kapcsolatban, a korábbi püspöki állásfoglalás szerint csak bemártásos módon a lelkész kezéből szolgáltatjuk ki az ostyát és a bort. (A lelkész az osztás előtt kézfertőtlenítőt használ.)
A gyülekezeti teremben az istentisztelet élőben (képpel és hanggal) követhető lesz, így esetleges nagyobb létszám esetén lehetőség van arra, hogy ott kövessük az istentiszteletet.
Március 29-én istentisztelet keretében szeretnénk köszönteni Rőzse Istvánt, a gyülekezet korábbi lelkészét 80. születésnapja alkalmából. Ezen az istentiszteleten ő fog prédikálni. Ezen az alkalmon elképzelhető, hogy többen leszünk, a fenti módon a gyülekezeti terem használatával szeretnénk segíteni, hogy mindenki tudja követni az istentiszteletet.

A böjti időszakban a gyülekezeti teremen tartott hétközi áhítatokat is megtartjuk a hirdetett rend szerint.

Természetesen megértjük, ha a helyzetre való tekintettel valaki nem vesz részt alkalmainkon. A beteg, legyengült immunrendszerű testvéreinknek nem is javasoljuk, hogy ebben az időben templomba jöjjenek. Megújult honlapunkon meghallgathatóak ill. megtekinthetőek korábbi istentiszteleti alkalmaink. Dolgozunk azon, hogy vasárnap 10 órától élőben is követhető legyen az istentisztelet az interneten.

Kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljünk egymásra, imádkozzunk a betegek gyógyulásáért, és a járvány megfékeződéséért.

Üdvözlettel,
Bujdosóné Sztruhár Szilvia
felügyelő

Hokker Zsolt
lelkész